Якщо ви коли-небудь були у Іспанії, то напевно знаєте про традиційні іспанські закуски – тапас. Це невеликі порції страв, які подаються у барах і ресторанах разом із напоями. Традиція тапас виникла в Іспанії як спосіб закусити під час споживання алкоголю, але з часом вона перетворилася на справжню культуру харчування.
Походження тапас
Назва “тапас” походить від іспанського слова “tapa”, що означає “покривало” або “кришка”. Існує кілька версій щодо походження цього традиційного іспанського страви. Одна з легенд говорить, що закуска подавалася разом із вином для того, щоб “покрити” напій і не допустити впливу мух. Інша версія стверджує, що закуска використовувалася для “закриття” рота після крадіжки оливок у барах.
Традиційні тапас
Сьогодні тапас – це справжнє мистецтво в Іспанії. Найпопулярніші та найсмачніші закуски – це пататас бравас (картопля з гострим соусом), крокетас (крокети з м’ясом чи рибою), гамон і квесо (шинка та сир), пінчос (канапки на паличці) та багато інших.
Як подавати тапас
Традиційно тапас подають у невеликих порціях, щоб гості могли спробувати багато різних страв. Найпопулярніше час для споживання тапас – це після роботи, коли компанія збирається у барі на деякі закусочки та напої.
Також важливо пам’ятати, що традиційно тапас подаються як безкоштовні закуски разом із напоями. Проте зараз багато ресторанів у Іспанії пропонують різноманітні тапас у качестві окремої страви за певну ціну.
Загалом
Тапас – це не просто страва в Іспанії, це ціла культура харчування. Ці маленькі порції страв дають можливість спробувати різноманітні кулінарні шедеври країни. Так що, при відвідуванні Іспанії не забудьте скуштувати справжні іспанські тапас!
[ad_2]