Scroll to top
© 2025, Кулінарний блог
Ділись

Куряча Пармезан: історія походження та секрети приготування


smachno - 14.08.2024 - 0 коментарів

Сьогодні ми поговоримо про одне з найпопулярніших італійських страв – Курячу Пармезан. Це смачне блюдо здатне підкорити серце будь-якого гурмана своїм багатим смаком і апетитним виглядом.

Історія походження

Куряча Пармезан виникла у 20-х роках минулого століття в Північній Італії, в регіоні Емілія-Романья. Згадується, що це блюдо стало популярним завдяки ресторану Ristorante ArteVino у місті Пармі. Її створив шеф-кухар Роберто Луккареллі, який вирішив поєднати грубу та ніжну текстуру сирої курки разом з ароматним томатним соусом та сочним пармезаном. Ця комбінація смакових ноток стала хітом ресторану і швидко розлетілася по всій країні, а потім і за її межі.

Секрети приготування

Щоб приготувати справжню Курячу Пармезан вдома, потрібно мати якісні продукти та відомості про правильні пропорції. Найпопулярнішими рецептами є: обсмажування курки у паніруванні, приготування томатного соусу та запікання з сиром. Важливо дотримуватися всіх етапів приготування і не допускати пересушування курки або згущення соусу.

Тепер, коли ви знаєте походження Курячої Пармезан та її секрети приготування, можете спробувати свої сили у кулінарному мистецтві. Приготуйте це блюдо для родини та друзів і порадуйте всіх смачним італійським деликатесом!

Залишити коментар