Coq au Vin – це класичне французьке страва, яке складається з курячого м’яса, червоного вина, грибів і трав. Це дуже смачний і поживний гарячий страва, який можна приготувати вдома зі звичайних інгредієнтів. Ось як це зробити:
Інгредієнти:
- 1 куряче м’ясо (велике, порізане на шматочки)
- 1 пляшка червоного вина
- 200г бекону (порізаний на шматочки)
- 150г грибів (нарізані)
- 2 цибулі (порізані)
- 2 моркви (нарізані)
- 4 зубчики часнику (роздавлені)
- Пучок свіжої петрушки (нарізана)
- Сіль і перець за смаком
Кроки приготування:
1. Почніть зі смаження бекону в глибокій сковороді або казанку до золотисто-коричневого кольору. Триватиме близько 5-7 хвилин.
2. Додайте нарізані гриби і смажте, поки вони не виділять сік. Потрібно близько 5-7 хвилин.
3. Додайте куряче м’ясо і смажте до золотистого кольору по усіх сторонах.
4. Додайте цибулю, моркву і часник, смажте до м’якості овочів.
5. Поставте вино і дайте йому довести до кипіння. Зменште вогонь і тушкуйте протягом 45-60 хвилин, поки м’ясо не буде ніжним.
6. Підсоліть і поперчіть за смаком, добавте свіжу петрушку перед подачею.
Coq au Vin найкраще подавати гарячим зі свіжим хлібом або картоплею. Цей страва чудово підходить для обіду або вечері з родиною або друзями. Насолоджуйтесь!
[ad_2]