Франція славиться своєю вишуканою кухнею та вишуканими стравами, які завжди радують смаколики. Однією з найпопулярніших та найсмачніших страв є Coq au Vin. Ця страва – класичний приклад французької гастрономії, яка поєднує в собі найкращі традиції та смаки країни.
Інгредієнти:
- 1 курча (курка) на порції
- 200 г бекону
- 200 г шампіньйонів
- 2 цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 велика морква
- 1 пляшка червоного вина
- оливкова олія
- сіль, перець, зелень за смаком
Приготування:
Спочатку потрібно підготувати інгредієнти. Видаліть кісточки з курячого м’яса та наріжте його на невеликі шматочки. Зберіть шкурку з бекону та обжарте її разом з цибулею та часником до золотистого кольору. Додайте куряче м’ясо та обсмажте до утворення рум’яної корочки. Почервоніть вино та додайте до курки разом з натертим морквою, підсоліть, поперчіть та готуйте на маленькому вогні протягом 1,5 години.
Тим часом поріжте шампіньйони тонкими пластинами та обсмажте на розігрітій сковороді з олією. Додайте до курки та готуйте разом ще 30 хвилин. Подавайте Coq au Vin гарячим, прикрашений свіжою зеленню.
Завдяки цьому рецепту ви зможете насолодитися неперевершеним смаком та ароматом французької кухні. Coq au Vin стане справжньою окрасою будь-якого свята та порадує всіх вашим гостям. Спробуйте його сьогодні та включіть французький колорит у ваше меню!