Scroll to top
© 2024, Кулінарний блог
Share

Історія та рецепт приготування піци Маргарита


smachno - 02.06.2024 - 0 comments

[ad_1]

Про піцу Маргарита ходять багато легенд і історій, але одне впевнене – це одна з найпопулярніших піц у світі. Ім’я піци походить від королеви Італії Маргарити Савойської, яка побувала в Неаполі у 1889 році. Легенда каже, що шеф-кухар Раффаелье Еспозіто приготував для неї піцу, яка включала томатний соус, сир моцарелла та базилік. Колір піци нагадував прапор Італії, тому Маргарита так і назвалася.

Рецепт приготування піци Маргарита

Щоб приготувати піцу Маргарита, вам знадобиться:

  • Тісто для піци
  • Помідори
  • Сир моцарелла
  • Оливкова олія
  • Сіль та перець
  • Свіжий базилік

Спочатку розігрійте піч до 220 градусів Цельсія. Розкочайте тісто на пічному листі, змастіть оливковою олією. Намажте тісто тонким шаром томатного соусу, посоліть та поперчіть за смаком. Наріжте помідори тонкими кружечками та розмістіть їх на тісті.

Натріть сир моцарелла на тертці та посипте його рівномірно по всій піці. Посипте сиром спільно з базиліком. Встановіть піцу в піч на 15-20 хвилин, доки тісто не стане золотистим, а сир розтане.

Готову піцу виправите за допомогою оливкової олії та ще трохи свіжого базиліку. Гарячу піцу можна подавати на стіл та насолоджуватися її неповторним смаком. Смачного!

[ad_2]

Related posts

Post a Comment